Monday, February 21, 2011

SELAMAT JALAN ROS MERAH JAMBU!Sejak dua menjak ni, rasa macam perlu menukar gambar profilku yang cantik ni. Walaupun dah hampir 2 tahun ia mewakili diriku ini.Ceh... sedihlah konon.
Sebenarnya bila usia telah menginjak ke usia 'remaja' ni, rasanya ros merah jambu tu terlalu 'muda' untukku.
Sementelahan lagi dengan kempen-kempen berterusan yang dibuat oleh rakan-rakan blog yang bergelar ustazah ni, supaya kita berhati-hati meletakkan gambar-gambar ke dalam dunia maya ni.....panjangnya ayat...!
Dan juga supaya gambar profil ku itu nanti nampak lebih matang walaupun gambarnya comel jer....He...he..

Maka dengan hati yang penuh keinsafan......ku gunakan dulu gambar muslimah comel berjubah kuning tu.
Sementara nak dapatkan khidmat profesional melukiskan avatar khusus untukku......alonglah...siapa lagi yang ada! (Ammar pun boleh juga ek...)

Diakhir tinta kuucapkan Selamat Tinggal Ros Merah Jambu!

Sunday, February 13, 2011

MENYAMBUT KELAHIRAN KEKASIH ALLAH.Send a Dozen Roses at WiddlyTinks.com


Kata Imam Al- Sya'rani; "Suatu ketika, seorang lelaki datang kepada Rasulullah saw yang sedang duduk di dalam masjid. Beliau berkata; " Salam sejahtera ke atas kamu wahai ahli kemuliaan yang tinggi dan pemurah yang disanjungi." Lalu Rasulullah saw memberi tempat duduk kepada beliau di antara Baginda dan Abu Bakar ra. Orang ramai yang hadir berasa hairan dengan tindakan Rasulullah saw mendahulukan lelaki tersebut. Kemudian Rasulullah saw memaklumkan yang bermaksud; " Jibril telah memberitahu kepadaku bahawa beliau telah berselawat kepadaku dengan lafaz selawat yang belum pernah diungkapkan oleh sesiapapun sebelum beliau." Lalu Abu Bakar bertanya; "Bagaimanakah lafaz selawat beliau?" Rasulullah saw pun menyebut selawat di atas.


Petikan dari buku TARBIAH ANAK-ANAK DENGAN ZIKIR DAN DOA.
Susunan oleh Ust. Zahazan Mohamed dan Rohidzir Rais.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...